Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egy ezüst és két bronz az ob-ról

Három éremmel tértek haza a felnőtt országos bajnokságról, Győrből a Hód Úszó SE versenyzői. Miksi Richárd ezüstérmes lett 100 mellen Gyurta Dániel mögött, míg Szabó Tamás 50 mellen, Rozanovic Ádám pedig 50 méter gyorson bronzérmes. Az egyesület sportolói több mint 10 döntőt, 12 városi és 31 egyéni csúcsot úsztak.

18 éves kora ellenére Miksi Richárd, a Hód Úszó SE versenyzője ezüstérmet szerzett az olimpiai bajnok Gyurta Dániel mögött 100 mellen a győri felnőtt országos bajnokságon. Ezzel a teljesítménnyel korosztályában jelenleg ő a legjobb 100 mellen, Európában pedig az előkelő második. Az egyesület eredményei a júliusi hódmezővásárhelyi junior úszó Európa-bajnokság előtt kimondottan bíztatóak.

– Teljes mértékben elégedett vagyok Ricsi úszásával, mivel szenzációs volt a javulás. Már a középdöntőben is hatalmas egyéni csúcsot úszott, amelyet a döntőben megjavított – mondta Máté Hunor edző.

Miksi Richárd egyébként mindhárom mellúszó számban rajthoz állt, a 100 és 200 métert is fő számának tekinti. Utóbbiban a döntőben az ötödik helyen végzett, 50 méteren pedig a kilencedik helyet szerezte meg.

– A győri volt az első komoly versenyem, amióta a Hód Úszó SE-ben úszom. Nagyon vártam, hogy kipróbáljam magam. Egyből a középdöntőben sikerült több mint egy másodpercet javítanom. Nagyon örültem és éreztem, megvan az eredménye a munkának. Azért arra nem számítottam, hogy Gyurta Dani mögött második leszek – fogalmazott Miksi Richárd.

Májusban áll rajtkőre először a Hód Úszó színeiben Dara Eszter Európa-bajnok úszónő. Fő célja a 2017-es budapesti vb csakúgy, mint Szabó Tamásnak és Rozanovic Ádámnak.

Régebbi és a frissen igazolt versenyzőikkel a hódmezővásárhelyi egyesület a jövőre nézve a pesti klubok konkurense szeretne lenni.

Megszakítás