Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egy hét múlva megnyitja kapuit a mozi Vásárhelyen

A hónap közepétől egy technikailag és külsőségekben is megújított, minden tekintetben korszerű premier mozi várja a Lánc utcán a hódmezővásárhelyieket. A látogatottság folyamatos fenntartása érdekében, jövő héttől rendszeres akciókat és nyomott árakat kínálnak az érdeklődőknek. A jegyek akár interneten is megrendelhetők.

A Lánc utcán az arra járók jól láthatják, az egykori Mozaik Mozi külső homlokzatának rendbetételén munkások dolgoznak, de lényegében az egész épületet felújítják. A város új premier mozija jövő hét szerdán, november 13-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Ennek érdekében komoly technikai felújítások és belsőépítészeti átalakítások kezdődtek a múlt héten. Most még a régi Csehszlovák vetítőgép áll a vetítőteremben és a nézőtéren is betonoznak, de rövidesen a mozi új Dolby-Digital hat csatornás hangtechnikai rendszert, egy háromdimenziós vetítésre is alkalmas vetítőgépet, valamint magas fényerő képességű vetítővásznat kap. A megfelelő élmény érdekében a nézőtér padozatát 35 cm-rel megemelik és 160 db, egy méter magas háttámlával rendelkező kényelmes mozi székek kerülnek beépítésre. Az új kialakításnak köszönhetően a vászon előrébb kerül, de felújították a villamoshálózatot és új lámpatesteket is felszerelnek. A rendszer a mai kor követelményeinek mindenben megfelel majd.

–  A szegedi plázában üzemelő mozi és az ottani belvárosi mozihoz képest itt lesz egy kis különbség. Hangzásban ugyanazt tudja majd, mint a szegedi, de képi világban mindkettőtől jobb lesz, és természetesen a belső dizájnt is átalakítjuk, szépítünk rajta – mondta Kószó János, a Cinema Szeged Kft. ügyvezetője.

A hét végére befejeződnek az átalakítási munkálatok, és a mozi jövő hét szerdán ünnepélyes keretek között nyitja meg kapuit. Az üzemeltetők egy filmmaraton akciót is indítanak november 14-e és 20-a között. Ez azt jelenti, hogy egységes és kedvezményes jegyárakkal lehet megtekinteni premier és sikerfilmeket egyaránt.

– 790 forintos egységáron lehet jegyhez jutni a Filmmaraton ideje alatt. Ez kétdimenziós és háromdimenziós filmekre is vonatkozik – tette hozzá az ügyvezető.   

Az üzemeltetők tervei szerint hosszútávon is nyomott árakon kínálják majd a jegyeket, 2-3 havonta pedig rendszeressé válnak a filmmaratonok, sőt különböző játékos vetélkedők is indulnak, amelyen a nyertesek különböző kedvezményben és ajándékokban részesülnek majd.

Az új filmszínház kínálatában elsősorban premier filmek szerepelnek, de az amerikai termékek mellett európai alkotások is teret kapnak majd. A vendégek kényelme érdekében természetesen büfé is üzemel majd az épületben, a létesítmény hosszútávon négy ember számára biztosít munkát.  

 

Megszakítás