Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egyéb fontos döntések a pénteki rendkívüli közgyűlésen

rendkivuli

 

Módosította a közgyűlés a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 48/2020. (IX.11.) önkormányzati rendeletet.
 
Ebbe immár belekerült, hogy a közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartást valósít meg az, aki az egészségügyi válsághelyzet ideje alatt nem tesz meg minden tőle elvárhatót járvány megelőzése és következményeinek elhárítása érdekében, így különösen az érintett intézmény fenntartója vagy vezetője által elrendelt óvintézkedéseket (pl. távolságtartás, nagy forgalmú nyilvános helyeken maszkviselés, kézfertőtlenítő használata) nem tartja be.
 
A rendeletmódosításra a járványhelyzetre tekintettel, a szankcionálhatóság érdekében került sor.
A Serháztéri épületrészt veheti bérbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
 
Az Egyesület eredetileg a Petőfi u. 6. szám alatt tevékenykedett, de mivel a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség erre az ingatlanra vételi szándékot nyilvánított ki, így mindenképpen egy másik helyet kellett találni az egyesületnek.
 
Serháztér 2-4. szám alatti épületegyüttes egy részének – a kezdeti időszakban kedvezményes – bérbeadásával biztosított lehet a Szeretetszolgálat hosszútávú és zavartalan működése.

 

A közgyűlés visszanézhető a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata oldalán:

https://www.facebook.com/vasarhelyiexpress/posts/1065614543876331

Megszakítás