Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egyéni fejlesztést, terápiát kínál az Aranyossy Ágoston iskola

Az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Szék utcai telephelyén szakmai programmal várták a tapasztalatcserére érkező szakembereket, érdeklődő szülőket az Aranyossy Napok  rendezvénysorozat keretében. Az intézményi bemutató után a differenciálás, a habilitáció és a rehabilitáció lehetőségeivel ismerkedhettek meg a résztvevők.

Szakmai nappal folytatódott az Aranyossy Napok programsorozata. Szabó Gáborné intézményi bemutatót tartott az érdeklődő szülők és pedagógusok részére, majd az óvodai foglalkozásokon és a tanítási órákon megvalósuló differenciálás és habilitáció lehetőségeit ismerhették meg.

– Valamennyi évfolyamon és az óvodában is nyílt órákat tartunk. Egy kicsit óvodacsalogató, iskolacsalogató szándékkal is, illetve a tanórákon megvalósuló rehabilitációs, habilitációs eredményekről, a differenciálásról lesz szó. A mi esetünkben ez azt jelenti, hogy a kötelező tanórákon felül minden fogyatékossági típusnak megvan egy meghatározott óraszáma, ez a habilitációs óraszám. Olyan terápiát értünk alatta, amely ahhoz járul hozzá, hogy a tanulás könnyebbé váljon – mondta Szabó Gáborné, az Aranyossy Ágoston Általános Iskola tagintézmény-vezetője.

Az intézménynek lehetősége van arra, hogy meghatározza, milyen formában történjenek a fejlesztések.

– A mi esetünkben a lovasterápia és az úszásterápia komplex fejlesztési lehetőség, amely a diagnóziban megfogalmazott hátrányok csökkentését eredményezi – mondta Szabó Gáborné.

A rendezvényen szó esett többek között az autisták specifikus fejlesztéséről, az értelmileg akadályozottak rehabilitációjáról, valamint a speciális mozgásterápiát jelentő Ayres terápiáról.

Megszakítás