Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

EGYEZTETÉS A BELÜGYMINISZTÉRIUMBAN

bm

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a szerdai napon látogatást tett a Belügyminisztériumban.

Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkárral és munkatársaival egyeztetett a várost terhelő visszafizetési kötelezettségekről és támogatási lehetőségekről.

Mint ismeretes, a Hódmezővásárhelynek 2011-2013 között folyósított támogatások elszámolási hiányosságai miatt 1 milliárd 6 millió forintos visszafizetési kötelezettséget örököltünk az előző városvezetéstől, akik akkor már több hiánypótláson voltak túl. Az új vezetés felé méltányosságból kapott záró hiánypótlás eredményeként ennek ellenére sikerülhet legalább 333 millió forint visszafizetését megelőzni, a Polgármesteri Hivatal áldozatos és alapos munkájának eredményeként.

Bár ezek az eredmények nagyon jelentősek, a jelen állás szerint ezzel együtt még mindig 673 millió forint nem tervezett kiadást okoz a korábbi felelőtlenség a város költségvetésében – amiből rengeteg járdát és utat lehetett volna rendbetenni, vagy akár ötven új bérlakást építtetni.

A további egyeztetésekkel és a hat évvel ezelőtti dokumentumok kikeresésével, precíz elszámolással a visszafizetés összege tovább csökkenthető – ebben a munkában a vásárhelyi dolgozók mellett köszönjük a Belügyminisztérium munkatársainak segítő közreműködését is!

 
Megszakítás