Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egymilliárd forint munkahelyteremtésre Csongrád megyében

Százhúsz Csongrád megyei cég nyert több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást idén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait segítő pályázatán – közölte Juhász Tünde kormánymegbízott pénteken Szegeden.

A fejlesztések 518 új munkahely létrehozását teszik lehetővé az év végéig, és további kétezer ember foglalkoztatását garantálják a következő két esztendőben – mondta a kormánymegbízott, az egyik nyertes cég pályázati támogatással kialakított új belvárosi élelmiszerüzletében tartott sajtótájékoztatón.

Juhász Tünde közölte, az NGM több éve rendszeresen meghirdetett támogatási formája rendkívül népszerű, a januárban 13 milliárd forintos keretösszeggel kiírt pályázatra szánt forrást júliusban 3 milliárd forinttal meg kellett emelni.

Bakos László, a megyei munkaügyi központ általános igazgató-helyettese elmondta, Csongrád megyében 2012 óta megduplázódott a munkahelyteremtő beruházásokra benyújtott sikeres pályázatok száma és az odaítélt támogatás is. A szakember szerint ez a növekvő beruházási kedv mellett a feltételek könnyítésének is köszönhető.

Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint a megyében a pályázati támogatás a beruházások összköltségének akár 70 százalékát is fedezheti. Az idén sikerrel pályázó vállalkozások között a legtöbb kis- és nagykereskedelemmel foglalkozik, de a cégek között szép számmal akadt az építő-, a fa- és az élelmiszeripar területén működő is.

(MTI)

Megszakítás