Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egymilliárdos projekt a tisztább környezetért

pt

Hódmezővásárhely 1,1 milliárd forintot nyert a komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére, hat új jármű, konténerek, kukák kerülnek a városba – hangzott el egy mai projektnyitó rendezvényen.

A HMSZ Zrt. igazgatója, Kovács Pál elmondta: a megfontolt, előrelátó környezetgazdálkodásra törekednek, a szóban forgó KEHOP-projekt egy újabb mérföldkő ezen az úton. A városban korábban már egy egyedülálló díjrendszert alakítottak ki: akkor viszik a hulladékot a lakosoktól, amikor az valóban szükséges. Azzal, hogy a deponálás a közelmúltban visszakerült Vásárhelyre – erről írtunk ezen a felületen – , évi 48 millió forintot takarít meg a város, tette hozzá.

pr


Márki-Zay Péter polgármester szintén kiemelte a környezetvédelem fontosságát. Elmondta: ismét vannak Vásárhelyen szelektív szigetek, hulladékgyűjtési akciókkal pedig a lakosok figyelmét szeretnék ráirányítani a téma fontosságára.

A most zajló beruházáshoz 10 százalék önerő kell. Kialakítanak a szennyvíztelep mellett egy komposztáló telepet, később pedig egy hulladékudvart is. A beruházásnak köszönhetően a lakosok az eddiginél is szélesebb körben vehetik majd igénybe a szelektív gyűjtési lehetőséget.

 

pr

 

pr

Megszakítás