Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egymillió forintot kapott a kiváló minősítéssel rendelkező zeneiskola

Egy tehetséggondozást célzó pályázaton egymillió forintot nyert nemrégiben a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Kimagasló szakmai munkájának köszönhetően több kiemelt rendezvényét is finanszírozni tudta így a zeneiskola.

A Nemzeti Tehetségprogram pályázatot hirdetett olyan alapfokú művészetoktatási intézmények számára, amelyek kiváló minősítéssel rendelkeznek, és kiváló programmal dolgoznak. A vásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény végül komoly összeget nyert különböző rendezvények lebonyolítására.

– Ebben a pályázatban szerepelt az „A” tagozatos zongoristáknak egy versenyhez hasonló találkozó megrendezése, ahol minősítéseket oszt ki a zsűri. Kiváló, nívódíjas és dicséretes minősítésekről van szó. Ennek a találkozónak van hagyománya intézményünkben, mivel 12 éve megrendezzük a megyei „B” tagozatosok, vagyis emelt szintű tanulók ilyen jellegű találkozóját. Most ennek mintájára tudjuk a saját „A” szintű tanulóinknak megrendezni a minősítőt – mondta Vágó János, az intézmény igazgatója.

Mivel a pályázati támogatás egymillió forint, ezen kívül még másra is tud költeni az iskola. Ebből finanszírozza a jelenleg is tartó 50 gyermeket érintő több napos tánctábort, valamint a korábban megrendezett fúvószenekari találkozót, sőt a növendék hangversenyt is a pályázati forrásból rendezték meg. Utóbbin az egri zeneiskola növendékei is felléptek.

Megszakítás