Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egyre népszerűbb a streetball Vásárhelyen

Central Steetball bajnokságot tartottak a Hódtói Sportközpontban. A rendezvényre a hatalmas hőség ellenére is rengeteg csapat és néző látogatott ki. Az indulók között pedig az ország egyik legelismertebb csapata is ott volt.

Hétvégén ötödik alkalommal pattogtak a labdák a Hódtói Sportcentrum betonpályáján, ahol utcai kosárlabda bajnokságot tartottak. A torna hatalmas sikernek örvend és évre-évre egyre többen indulnak. A résztvevők kétharmada vásárhelyi, és a női jelentkezők száma is növekszik.

– 28 csapat van itt, 28 induló. Érkeztek Szentesről, Szegedről, Algyőről. Akikre nagyon büszkék vagyunk, az Pest egyik legerősebb csapata, akik az országban már minden jelentősebb streetballt megnyertek, ők is úgy gondolták, hogy itt képviseltetik magukat, leutaztak, levonatoztak ide közénk – mondta Fekete István főszervező.

A sportág szabályai régiónként, sőt városrészenként is változhatnak. Az első ilyen bajnokság tavaly indult el Hódmezővásárhelyen, mely azóta a dél-keleti régió egyik legnépszerűbb versenyévé nőtte ki magát.

A győztes csapat érmet és pólót nyert. Azonban a Legvagányabb Csaj, a Legértékesebb játékos vagy a hárompontos dobó verseny győztese, a Tripla-Tipró sem távozott üres kézzel. A bajnokság sikerét pedig bizonyítja, hogy a következő, szeptember 8-án megrendezésre kerülő viadalra is számos csapat jelentkezett.

Megszakítás