Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Együtt és egymástól tanultak

Hospitációval egybekötött szakmai műhelymunka keretében Csongrád megye tíz intézményéből fogadta a pedagógusokat a Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda Pál utcai tagintézménye. A „Tanuljunk egymástól! Tanuljunk együtt!” elnevezésű program tavaly indult útjára, legutóbbi állomásán egy komplex bemutató foglalkozást tekinthettek meg a nevelők.

A „Tanuljunk egymástól! Tanuljunk együtt!” elnevezésű projekt tavaly indult útjára. Ekkor kapott ugyanis a Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda egy TÁMOP pályázat keretében lehetőséget arra, hogy számítógépes eszközparkját bővítse, valamint szakmai továbbképzéseket, tapasztalatcseréket biztosítson öt éven keresztül a pedagógusai számára. A projekt a folytatásaként valósult meg a legutóbbi hospitációval egybekötött szakmai műhely, amely egy bemutató foglalkozás után lehetőséget biztosított a Csongrád megye területéről érkező óvodapedagógusoknak, tanítóknak, hogy műhelymunka keretében cseréljenek gondolatokat a látottakkal kapcsolatban.

– A bemutató foglalkozás címe az volt, hogy „Vásárhelyi gyerök vagyok”. A városhoz való kötődését szeretnénk a gyerekeknek formálni. A mai programot megelőzően az elmúlt hetekben városnéző sétákat tettek a gyerekek. Megfordultak a Városházán, az Emlékpontban, keramikus és hímző műhelyeket látogattak – mondta Borsiné Csontos Ilona, a Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda óvodai feladatokért felelős igazgatóhelyettese.

Több, mint 10 intézményből 30 pedagógus érkezett a Pál utcai Óvodában zajló rendezvényre, amelynek központjában a bemutató foglalkozás állt, amely komplex módon dolgozta fel a környezeti nevelés helyi értékekhez kapcsolódó témáját.

– Ezen a foglalkozáson sok minden történt: ritmusérzék-fejlesztés, dalosjáték-gyakorlás. Festettek tányért, díszítő tevékenység is zajlott, konstruáló tevékenység, projektmunkában dolgoztak. Matematikai tartalmak is megjelentek, valamint mozgásos feladatokat is végeztek. Ezeknek a tevékenységeknek az elemzését végezzük a műhelymunka során – mondta Borsiné Csontos Ilona.

A Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda elsősorban három témakörben, az óvoda-iskola átmenet, a személyiségfejlesztő játékok, valamint a környezeti nevelés témakörében a továbbiakban is tervezi a szakmai konzultációk szervezését.

Megszakítás