Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Együttműködést kötött a Bethlen Gimnázium és Károli Gáspár Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Károli Gáspár Református Egyetem. A megegyezés a kölcsönös konferenciák révén színesebbé teszi az intézmények életét, másrészt pályaorientációval szolgál a vásárhelyi gimnázium diákjai számára.

Megállapodást kötött a Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Károli Gáspár Református Egyetem. Az egyezmény értelmében nemcsak a gimnázium diákjai látogathatnak a budapesti egyetemre, de a bethlenes tanárok is részt vehetnek a felsőoktatási intézmény kutatásaiban. Ennek jegyében közös konferenciákat szervez a két iskola. 

– Mi szeretnénk az itteniek szellemi értékeivel élni, meghívni őket, hogy ők is tartsanak nálunk előadásokat. Ez a tanár-tanár kapcsolat. A diákoknál pedig egyfajta mentori kapcsolatot jelent. Akit az itteni tanárok tehetségesnek ítélnek, már diákkorában is eljöhet hozzánk, hogy megtudja, milyen az egyetemi lét, milyen a kutatás – mondta dr. Balla Péter rektor, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára.

Az aláírás eseményét egész napos pályaorientációs nap előzte meg, amelynek során a Károli négy kara: a bölcsész, a jogi, a hittudományi és a tanítóképzés is bemutatkozott.

– Ebben az együttműködésben nemcsak az intézmények életét szeretnénk színesebbé tenni, itt a fő szempont a diákok előrejuttatása, versenyhelyzetbe hozása – mondta dr. Kádár Péter, a Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatója.

Az együttműködési megállapodás azért is fontos, tette hozzá az igazgató, mert a Károli az ország hat legjobb egyetemének egyike, amely nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezik az Amerikai Egyesült Államoktól egészen Japánig. Az itt szerzett diploma pedig értékes, hiszen a végzettek 2-3 hónap után munkához jutnak.

Megszakítás