Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Együttműködnek a diákönkormányzattal

Együttműködési megállapodást írt alá Almási István polgármester a hódmezővásárhelyi ifjúsági önkormányzattal. A közös munka célja, felmérjék, milyennek képzelik a fiatalok a jövő Hódmezővásárhelyét.

Új alapokra helyezik a diákönkormányzattal az együttműködést Hódmezővásárhelyen, amelynek első lépéseként közös pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához az önkormányzat és a helyi diákszervezet.

– 25 millió forintos pályázatot adtak be, ami 3 éven keresztül biztosítana különböző ifjúsági programokra, képzésekre, továbbképzésekre lehetőséget. Felmérés is készülhetne, amelyből le lehetne mérni, hogy mi az ifjúságnak az igénye a várossal szemben – mondta Almási István polgármester.

Ennek alapján alkotnák meg a Hódmezővásárhelyi Ifjúsági Stratégiát, amellyel minél több fiatalt szeretnének a városban tartani tanulmányaik befejezése után. Ezért írt alá együttműködési megállapodást a városvezetés a Hódmezővásárhelyi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzattal.

– Több alkalommal is támogattuk a diákönkormányzat pályázatait, de ilyen típusú együttműködési megállapodás még nem született. Ennek a legfontosabb pontja az, hogy pályázatokban együttműködünk, illetve minden olyan kérdésben, amely a vásárhelyi fiatalságot, ifjúságot, diákságot érinti – tette hozzá Hegedűs Zoltán alpolgármester.

A jövő ifjúságának egy olyan várost szeretnének építeni – mondta -, ahol jó élni, tanulni, ahol lehetőség van a kapcsolódásra is, és ahová, ha egy-egy rövid ideig másutt is próbál szerencsét az ember, végül jó hazatérni.

Megszakítás