Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elballagtak a hódmezővásárhelyi végzős diákok

Hódmezővásárhelyen is elballagtak a hétvégén a középiskolás diákok. Összesen 927 tanuló vett búcsút iskolájától. A végzősök számára hétfőn már a számonkérés következett, hiszen a magyar irodalom vizsgákkal kezdetét vette az érettségi.

Az idei középiskolai ballagási ünnepségek szombat reggel kilenc órakor kezdődtek Vásárhelyen. A legtöbb diák a HISZK Corvin Mátyás tagintézményétől vett búcsút, összesen 293-an. De hasonlóan magas volt a ballagó tanulók száma a Kalmár Zsigmond Tagintézményben is.

– Ez a tanév azért különleges, mert a szakmát tanuló diákoknál a szakmai vizsgák, illetve az országos képzési jegyzék átszervezése miatt egyszerre ballagnak a másod- és a harmadéves diákok, ezért ez a magas szám – mondta Pap András, a HISZK Kalmár Zsigmond Tagintézmény igazgatója.

A Gregus Máté Tagintézmény végzősei az új helyen csak egy évet töltöttek, ennek ellenére így is élményekkel gazdagon távoztak az iskolából. Innen négy osztály 106 tanulója búcsúzott. A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában szintén nagy volt a forgatag, hiszen itt három osztályból 78 diák ballagott el.

– Egyrészt ez az alkalom szomorú, másrészt nagy ünnep is egyben, mert hat évig voltunk együtt. Az osztálykirándulások és az eltelt évek alatt nagyon jó csapat kovácsolódott össze. Nagyon szeretjük egymást. Rossz, hogy el kell válnunk, bár mindenki szeretne tovább tanulni – mondta Dobos Viktor, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola végzős diákja.

Az intézmény igazgatója szerint az egyik legjobb évfolyamtól búcsúzott az iskola.

– Azon évfolyamok közé tartozik ez a mostani, amellyel kapcsolatban nyugodtan elmondható, hogy azt szeretnénk, hogy mindegyik legalább ilyen legyen. Az persze természetes, hogy jól tanulnak, de ennél is fontosabb, hogy nagyon tisztességes embereket ismerhettünk meg – mondta Árva László, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója.

A ballagások sora az Eötvös József Székhelyintézményben folytatódott, ahol három különböző szakirányú osztályból összesen 81 diák fejezete be tanulmányait.

– A közgazdaság nagyon érdekelt, szerintem ez fontos a mai világban, ezért örülök, hogy ezt  és marketinget tanultam. Ezek mind tényleg nagyon hasznosak – mondta Körmendi Anna, a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény végzős tanulója.

– Sport osztályunk most először van, ők is elballagtak. Reméljük, hogy mindenki szépen szerepel majd az érettségin – mondta Orbán István, a HISZK Eötvös József székhelyintézmény igazgatója.

A Bethlen Gábor Református Gimnáziumból is elballagtak a diákok, kettő híján százan. A végzősök azonban a hét első napján valamennyi iskolákba visszatértek, hiszen a magyar irodalommal elkezdődtek az írásbeli érettségik.

Megszakítás