Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elballagtak a Mezőgazdasági Kar hallgatói

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara ma tartotta hagyományos, sárgulási felvonulását. A tanüzemtől indulva a városközpont szinte valamennyi helyszínén megfordultak az ünneplők, többek között a Hősök terén, a Kossuth téren, valamint a dr. Rapcsák András utcán.

A „sárgulás” elnevezés az érett gabona színéről kapta a nevét. Amikor a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán a hallgatók befejezik a tanulmányaikat, megsárgulnak, azaz éretté válnak, ezt pedig meg kell ünnepelni. Innen alakult ki a ma már hagyományosnak tekinthető sárgulási felvonulás.

A Mezőgazdasági Kar ünneplő végzősei a város szívében tettek egy hosszú utat, a tanüzemtől indulva a Kutasi úton haladtak az Andrássy úton, a Szőnyi úton, a Hősök terén, valamint a dr. Imre József utcán át, hogy aztán a Zrínyi utcát, a Kossuth teret, a Hódi Pál utcát érintve érkezzenek a dr. Rapcsák András utcára, végül pedig a Deák Ferenc utcán keresztül a Petőfi utcán érjenek végállomásukhoz, hírt adva Hódmezővásárhely lakosságának tanulmányaik befejeztéről, azaz a „sárgulásról”.

Megszakítás