Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elfogták az újévi támadót

Négy óra alatt azonosította és elfogta a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság azt a 20 éves fiatalembert, aki január elsején hajnalban megtámadott egy nőt a Liszt Ferenc utca egyik panelháza előtt. A férfi elismerte, hogy aznap éjjel egy másik nő sérelmére is hasonló bűncselekményt követett el.

Január elsején hajnalban egy férfi megtámadott egy nőt a Liszt Ferenc utca egyik panelháza előtt. A sértett először nem a rendőrséghez fordult, hanem a legnagyobb közösségi portálon tette közzé a vele történteket. Erre figyelt fel egy szolgálaton kívüli vásárhelyi rendőr, majd ez alapján keresték meg a nyomozók a nőt, aki végül 2013. január 3-án kora délután tett magánindítványt. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság csak ezután indíthatta meg a nyomozást. Ennek következményeként négy órán belül azonosították a támadót, akit késő délután el is fogtak.

A 20 éves büntetlen előéletű férfi kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elismerte, hogy aznap éjjel egy másik nő sérelmére is hasonló bűncselekményt követett el Hódmezővásárhelyen. A rendőrök ez utóbbi sértettet is felkutatták, aki így szintén feljelentést tett.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a 20 éves hódmezővásárhelyi lakost őrizetbe vette, és szemérem elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A rendőrség ezúton is kéri a lakosságot, hogy amennyiben sérelmükre bűncselekményt követnek el, a közösségi portálon történő megosztás helyett vagy mellett, haladéktalanul tegyenek feljelentést, hogy a nyomozó hatósága szükséges intézkedéseket mielőbb megtehesse.

Megszakítás