Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elfogtak egy sírrongálót Hódmezővásárhelyen

Elfogtak és őrizetbe vettek a hódmezővásárhelyi rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint sírokat rongált meg a mindszenti temetőben, és olcsó tűzifát ígérve pénzt csalt ki emberektől – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint még szeptember közepén érkezett bejelentés arról, hogy egy ismeretlen tettes nyolc síremléket megrongált a mindszenti temetőben. A sírok többségéről a mécsestartót, a vázát, illetve az azokon elhelyezett kisebb szobrokat feszítette le és tulajdonította el.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfit a járőrök kedden a hódmezővásárhelyi Andrássy utcában elfogtak, és előállítottak.

A 21 éves férfit azzal is meggyanúsították, hogy az elmúlt hónapokban hat sértettnek ajánlott olcsón tűzifát megvételre, a pénzt átvette, de az árut nem adta át. Máskor a szomszéddal fizette ki az egyébként le sem szállított tüzelőt.

A gyanú szerint 2013. június 25-én az áramszolgáltató munkatársának kiadva magát jutott be egy asszony házába, ahol a sértett figyelmét elterelve ellopta annak megtakarított pénzét, valamint a családi bibliát. Emellett tankolás után a benzinkútról fizetés nélkül elhajtott, illetve egy nyitva felejtett kocsiból elemelte az ott hagyott értékeket.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság csalás és lopás gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit és kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

(MTI)

Megszakítás