Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elindult és bűvül az idén is a közfoglalkoztási program

A tervek szerint július második felében újabb hatórás közfoglalkoztatási programot indít a város, amelynek keretében újabb 50 főnek tud majd munkát adni. Jelenleg 448 munkanélkülinek biztosít az önkormányzat megélhetést a program segítségével.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009-ben programot indított, amelynek keretében a munkaképes, de tartósan munkanélküli polgároknak a segély helyett munkát ajánlott. Ehhez az utóbbi években jó szövetségesre lelt a kormányban is, amelynek köszönhetően folyamatosan tudta bővíteni a közfoglalkoztatási programba bevont polgárok számát.

Az eltelt évek alatt minden évben több száz családnak biztosított az alacsony összegű segély helyett biztos megélhetési forrást, és több száz tartósan munkanélküli polgárt sikerült a segélyek passzivitásából visszavezetni a munka világába.

Az előző évekhez hasonlóan idén is minden lehetséges pályázati forrást igénybe vesz a város annak érdekében, hogy minél több tartósan munkanélküli hódmezővásárhelyinek tudjon munkát adni.

– Március 1-jétől 146 főt, március 11-étől további 179 főt foglalkoztatunk. A 325 fő napi 8 órás foglalkoztatását az állam 100%-ban támogatja, bérköltségre és járulékokra, valamint eszközbeszerzésre összesen mintegy 354 millió forint támogatást nyújt. A foglalkoztatás 5 különböző programban valósul meg – mondta Almási István polgármester.

Április 3-án indult a legújabb program, a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás. Ennek keretében 123 főt foglalkoztat a város, túlnyomórészt parkgondozási és egyéb településüzemeltetési feladatok ellátására, napi 6 órában.

Összesen tehát jelenleg 448 munkanélküli polgárnak tud az önkormányzat a közfoglalkoztatás keretében munkát biztosítani.

A tervek szerint július második felében újabb hatórás programot indít el a város, amelynek keretében újabb 50 fő foglalkoztatását tudja garantálni, ezzel már az év első felében el tudja érni az 500 fős foglalkoztatotti létszámot.

Megszakítás