Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elismerte mulasztását a DÉGÁZ

Két hónapon keresztül nem írta jóvá a DÉGÁZ a lakásfenntartási támogatást ügyfeleinél. A cég akkor még tagadta ezt, mára azonban elismerték hibájukat. A probléma közel 1700 fogyasztót érint.

Két hónapon keresztül nem írta jóvá a DÉGÁZ a lakásfenntartási támogatást ügyfeleinél. Ez közel 1700 fogyasztót érint, akik emiatt havi 2500 forinttal fizettek többet a szükségesnél. Korábban a gázszolgáltató nem ismerte el hibáját, sőt, félretájékoztatta az érintetteket, hiszen azt állította, hogy az önkormányzat nem utalta át a lakásfenntartási támogatások összegét. A város azonban egyértelmű bizonyítékkal rendelkezett ennek ellenkezőjéről.

A DÉGÁZ végül elismerte, hogy hibázott. Az önkormányzat ugyanis a lakásfenntartási támogatás összegét minden hónap ötödikéig átutalja a szolgáltató számlájára, a DÉGÁZ azonban ezt nem könyvelte le ügyfeleinél.

– Volt egy olyan telefonhívásunk, amikor a szolgáltatótól elnézést kértek a mulasztásért. Ha akarták volna, lekönyvelhették volna a támogatást. Azóta nálunk nem volt reklamáció, azt gondolom az ügyfelek visszakapták a pluszként befizetett összeget – mondta Kiss Andrásné főtanácsos.

A DÉGÁZ így használhatta az önkormányzat által átutalt összeget. Pedig a lakásfenntartási támogatás célja, hogy mindazok esetében, akiknek egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a 71.250 forintot, csökkentse rezsiköltségeit. Ez kérhető az áram, a gázdíj, a távfűtés vagy akár a szemétdíj támogatására. A támogatást egy évre kapja minden érintett, amely havonta 2500 forintot jelent és jelenleg 1700-an veszik igénybe.

 

Megszakítás