Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkészült a belvízelvezetés első üteme Székkutason

Lezárult Székkutas belterületi vízrendezésének I. üteme. Összesen 3011 folyóméter csapadékvíz-elvezető csatorna újult illetve épült meg, mely a hatékony vízelvezetés érdekében magassági szintezéssel került kialakításra. A kivitelezési munkálatok július elejével elkezdődtek, és október végén fejeződtek be.

Megvalósult Székkutas község belterületi vízrendezésének I. üteme. Az új vízelvezető rendszer az Orosháza felől érkező vizek megfelelő elvezetéséről gondoskodik a jövőben, hiszen a nagy esőzések és a hirtelen olvadás következtében a belvíz korábban lakóingatlanokat is veszélyeztetett.

– Székkutas belvízelvezetésének egyes üteme uniós forrásból történik, és a beruházás 65 millió forint értékű, amelynek 90%-át uniós finanszírozással, 10%-át pedig az önkormányzat saját önerejéből fizeti ki – mondta Szél István polgármester.

A projekt a belvíznek leginkább kitett területet, a település dél-keleti részét, a Jókai és a Németh László utcákat is érintette. Itt csaknem 700 méteren szilárdmedrű belvízelvezető csatornát építettek ki. Összességében 2,2 kilométer nyílt szelvényt helyeztek el, és 800 méternyi zárt szelvény épült ki.

– Közel három kilométernyi területet érint, ezen belül pedig 2200 az, ami nyílt mederrel lett ellátva, ebből 1 kilométer az a szakasz, amely teljesen új szakasz itt a település területén – mondta Szél István.

A megvalósult projekttel azonban nem zárult le a belvíz-elvezetési koncepció. A beruházás második lépcsőjében az ófalu ingatlanjait és tíz tanyát belvízmentesítenének a település pusztaszéli részén.

Megszakítás