Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkészült a Fémipari Almanach 2013

A dorogi székhelyű Országos Fémipari Ipartestület (OFI) kiadványaként elkészült a Fémipari Almanach 2013 című kötet. Az acél, a vas színeit idéző borítóval megjelent, majdnem 400 oldalas összeállítás bevezetőjét Lázár János írta.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár többek közt azt a gondolatát adja közre, hogy Magyarország jó úton halad ahhoz, hogy Európa egyik meghatározó termelési központjává váljon. Ez olyan munka- és tudásintenzív, magas minőségű termékek előállítását feltételezi, amelyben a fémipar szerepe megkérdőjelezhetetlen. Szűcs György, az OFI elnöke is köszönti az olvasót, röviden bemutatja az országos ipartestületet.

Tovább lapozva, a kézművesipar és szervezeteinek magyarországi történetéről kapunk összegzést, majd az OFI 2013–2020. évi programja tanulmányozható. A továbbiakban a fémipar hazai helyzetét tekinthetjük át izgalmas táblázatok és diagrammok segítségével is, majd kétszázhatvan oldalon – megyékre lebontva – mintegy ötezer magyar fémipari vállalkozás sorakozik névvel, címmel, tevékenysége megnevezésével. A kötet végén válogatást olvashatunk az Országos Fémipari Ipartestületről, illetve fémipari cégekről évkönyvekben, újságokban megjelent írásokból.

(Ipartestületek Országos Szövetsége)

Megszakítás