Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkészült a Hóvirág, a Hódtó és a Madách Imre utcák felújítása

Befejeződött a három vásárhelyi gyűjtőút, a Hóvirág, a Madách Imre és a Hódtó utca felújítása. Műszaki átadásukra pénteken kerül sor. A kivitelezésnél figyelembe vették a lakossági észrevételeket is. A beruházással együttesen mintegy 1, 7 kilométernyi, erős forgalmat bonyolító útszakasz újult meg Hódmezővásárhelyen.

Elkészült a Hóvirág, a Hódtó és a Madách Imre utcák felújítása. Valamennyi gyűjtőút és jelentős autóbuszforgalmat is bonyolít, így a korszerűsítés kedvező hatást gyakorol az egész város közlekedési rendszerére. Az utakon a meglévő burkolat teljes hosszában és szélességében két réteg új, kötő és kopó réteget kapott, a szakemberek kiemelt szegélyt, stabilizált padkát építettek, a gyalogátkelőknél prizmákat helyeztek el, és tartós útburkolati jeleket festettek fel. Ahol lehetett, zárt csatorna szakaszokat és kerékpárutat is kialakítottak.

– Az elmúlt héten a kivitelező készre jelentette az út felújítási munkálatokat és várhatóan a hét végére, pénteken a műszaki átadását is megkezdhetjük – mondta Szilágyi Tamás a Városfejlesztési Iroda munkatársa.

Ezzel a beruházással összesen 1, 7 km hosszúságú útszakasz újulhatott meg Hódmezővásárhelyen. A kivitelezés során az önkormányzat a lakossági észrevételeket is figyelembe vette.

– Csattogó fedlapok kerültek beépítésre, melyeket a műszaki átadásra a kivitelező rendezett. Tehát nincs már az utakon olyan fedlap, amely olyan hangokat adna ki, amely a lakosság részére rossz vagy káros lehet. Ahol nem volt megfelelő az aszfaltburkolat, ott az elmúlt héten a vállalkozó újra aszfaltozta a Hóvirág utca egyes részeit, az Ipoly és a Rudnay Gyula utcák között – tette hozzá Szilágyi Tamás.

A három gyűjtőút felújítása összesen 250 millió forintból a Dél-alföldi Operatív Program támogatásával valósult meg.  A költség mintegy 90%–át hazai és Európai uniós forrásból finanszírozták.

Megszakítás