Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkészült a Kistérségi Idősügyi Stratégia tervezete

A rövid, közép és hosszú távra kidolgozott stratégia lényege az idősebb korosztály minél hatékonyabb, a város erőforrásait maximálisan kihasználó támogatása. A közel nyolcvan oldalas dokumentum májusban kerül a közgyűlés elé.

Az Európai Unió döntése alapján 2012 az Idősek Éve. Hódmezővásárhelyen a dr. Kószó Péter alpolgármester által vezetett Idősügyi Tanács ennek kapcsán már a tavalyi évben kezdeményezte egy rövid-, közép- és hosszú távú stratégia kidolgozását, amelynek középpontjában az idősebb korosztály támogatása, a velük való folyamatos kapcsolattartás áll.

– Valamennyi civil- és szociális ellátó szervezetek, egészségügyi intézmények, és akik kultúrával és sporttal foglalkoznak, csatlakozhatnak a kezdeményezéshez. Olyan helyzetfelmérést kívánunk készíteni, amelyre alapozva megnézzük, hogy milyen erőforrásaink vannak, és hogy ezekből a forrásokból mi hogyan fogjuk tudni az elkövetkezendő években, évtizedekben a vásárhelyi és a térségben élő időseket segíteni, támogatni – tájékoztatott Bálint Gabriella, a HTKT Kapcsolat Központ igazgatója.

A Kistérségi Idősügyi Stratégia első lépésként a generációkat igyekszik közelebb hozni egymáshoz, valamint megvalósítani az önkéntes programot. Utóbbit Hódmezővásárhely Önkormányzata már a fiatalok körében elindította.

– A generációk egymás mellettisége azt jelenti, hogy az idősebb korosztály tagjai egészségesen és lehetőség szerint aktívan tudjanak társadalmunk tagjaként élni- tette hozzá az igazgató.

Az időseket támogató kampány érdekében Hódmezővásárhelyen komoly összefogás zajlott, minden megkeresett intézmény támogatásáról biztosította a kezdeményezést. A Kistérségi Idősügyi Stratégiát jövő hónapban tárgyalja Hódmezővásárhely Közgyűlése.

Megszakítás