Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkészült Hódmezővásárhely kerékpárforgalmi hálózati terve 2024

A Városi kerékpárforgalmi hálózati terv elkészítésének célja a megyei kerékpárosbarát infrastruktúra és kerékpáros turizmus fejlesztésének támogatása, mely tervezési feladat közlekedési célú, szabadidős és turisztikai kerékpározással egyaránt foglalkozik.

Jelen kerékpárforgalmi hálózati terv feladata, hogy felmérje Hódmezővásárhely és környezete kerékpáros közlekedésének a helyzetét: kerékpáros forgalmát, kerékpározhatóságát, a kerékpáros közlekedést akadályozó tényezőket, és ezek alapján javaslatot adjon a fejlesztésekre annak érdekében, hogy a kerékpáros közlekedés aránya növekedhessen, és minél többen választhassák mindennapi eszközként a kerékpárt.

A kerékpáros infrastruktúra-fejlesztés célja, hogy a város kerékpáros infrastruktúráját továbbfejlessze, a hálózatban rejlő hiányosságokat mérsékelje, és ezáltal biztonságos, kényelmes és közvetlen eljutást lehetővé tevő kerékpáros közlekedési hálózatot hozzon létre.

A terv megvalósítása során az alábbi célokat kívánja a város elérni:

•             Vasút- és tram-train állomások, valamint a buszpályaudvar könnyebb kerékpáros elérhetősége

•             Meglévő kerékpáros infrastruktúra csatlakoztatása a szomszédos települések infrastruktúrájához

•             Hivatáscélú kerékpáros forgalom növelése

•             Vasúttal, busszal és tram-train-nel történő ingázási arány növelése

Az átfogó városi kerékpárforgalmi hálózati terv összhangban az országos és megyei fejlesztési tervekkel elősegíti, hogy az egyéb fenntartható közlekedési módok (pl. közösségi közlekedés) versenyképesebb és felhasználó-barátabb legyen.

Hódmezővásárhely kerékpárforgalmi hálózati terve 2024 elérhető az ikonokra kattintva:

Megszakítás