Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkezdődött a Pál utcai Óvoda felújítása

Elkezdődött a hódmezővásárhelyi Pál utcai Óvoda felújítása. Az energetikai korszerűsítéssel többek között új hőszigetelést, nyílászárókat, emellett pedig új padozatot is kap az épület. A beruházás szeptember végén fejeződik be. Mindez a város számos óvodájára kiterjesztett felújítási program része.

 

 

Másfél év alatt 11 óvoda energetikai korszerűsítése valósul meg 504 millió forintból Hódmezővásárhelyen. Elsőként a Pál utcai Óvoda felújítása kezdődött el több mint 70 millió forintból. Az ide járó 70 gyermek óvodai nevelése a következő 6 hónapban a Malom utcai Óvodában zajlik. Az ovi akadálymentesített lesz, egyebek mellett kicserélik az elektromos hálózatot és korszerűsítik a konyhát is.

 

– Az épület hőszigetelést kap. A falak vakolata, valamint a mennyezet felújítása, javítása után, a festéssel, a meszeléssel, illetve a mázolási munkálatokkal gyakorlatilag újszerűvé válik –  mondta Kovács László önkormányzati képviselő.

 

A vizesblokkot korábban a szülői közösség felújította, így itt csak tisztasági meszelés történik majd, de az udvarrendezésben is segítséget ajánlottak a szülők. A felújított épületet szeptember 30-án adják majd át.

Megszakítás