Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkezdődött a rászoruló gyermekek nyári étkeztetése – várják még a felajánlásokat

A hét eleje óta gondoskodik a város a rászoruló gyermekek nyári étkeztetéséről. A szükséges összeg még nem áll teljes mértékben rendelkezésre, ezért az önkormányzat a kormánytól igényelt támogatást, és az előző évekhez hasonlóan összefogásra hívja a vásárhelyieket is. A cél, hogy mintegy 1.000 rászoruló kisgyermek nyáron is kapjon minden nap meleg ebédet.

A Cseresnyés Kollégiumban és a Kalmár Zsigmond Iskolában, ételhordóban vehetik át az ebédet azok, akik részt vesznek a város nyári gyermekétkeztetési programjában. Az ételosztás hétfőn kezdődött és egészen augusztus közepéig tart. A cél, hogy egyetlen gyermek se maradjon meleg étel nélkül a nyári szünet ideje alatt sem.

– Aki az önkormányzatnál felvette az étkezési jegyet, nincs más dolga, mint hogy elmegy a Cseresnyés Kollégiumba, vagy a Kalmár Zsigmond Iskolába ételhordóval, ott megkapják az ételt és otthon elfogyaszthatják – mondta Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője.

A gyermekek nyári étkeztetését eddig 120-an támogatták, melynek köszönhetően kétmillió forint gyűlt össze. Emellett a kormány is segíti a programot.

– 14 millió forintot adott a kormány a nyári gyermekétkeztetésre. Az ezer gyermek étkeztetése egész nyárra 20 millió forintba kerül. A 6 millió forint különbözetből már 2 milliót összeadott a lakosság, tehát még 4 millió forint hiányzik. Bízom benne, hogy a nyár folyamán ez össze fog gyűlni – tette hozzá Antal István.

Az elmúlt években sokan adakoztak. Volt, aki csak pár száz forinttal, de akadt olyan is, aki több mint kétmillió forinttal támogatta a gyermekek nyári étkeztetését. Idén is bármekkora összeget be lehet fizetni az önkormányzat házipénztáránál, vagy az Erste banknál vezetett számlára, gyermekétkeztetés megjegyzéssel: 11600006-00000000-63140053

Megszakítás