Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkezdődött a tótkomlósi út kivezető szakaszának felújítása Hódmezővásárhelyen

A munkaterület átadásával pénteken megkezdődött a tótkomlósi út kivezető mintegy 5 kilométeres szakaszának felújítása Hódmezővásárhelyen; a 444 millió forintos beruházás várhatóan novemberre készül el – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-t.

Az út mintegy 4 kilométeres külterületi szakaszán a kivitelező DME konzorcium egy rétegben megerősíti a burkolatot, és részben az útalapot is kicseréli. A belterületi részen az elöregedett és repedezett aszfalt kopóréteget cserélik, javítják a vízelvezetést, kitisztítják az árkokat, valamint helyreállítják a megsüllyedt szegélyeket. Ezenkívül a felújításra kerülő szakasz tartós burkolatjelet kap és a KRESZ-táblákat is egytől-egyig lecserélik – áll az MTI-hez eljutatott közleményben.

Az Új Széchenyi Terv keretében országosan várhatóan több mint ezer kilométernyi négy- és ötszámjegyű mellékút felújítása valósulhat meg 2013-ig az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Erre a célra a dél-alföldi régióban 7,14 milliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre.

(MTI)
Megszakítás