Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkezdődött a tram-train szakaszán a közművek kiváltása

Megkezdődött a tram-train hódmezővásárhelyi vonalán a közművek kiváltása. Az Alföldvíz Zrt. a nyár végére fejezi be a munkát. Mindez néhány órás vízhiányt okozhat bizonyos szakaszokon, amelyről előzetesen értesítik a lakókat.

 

Jelenleg a Bajcsy-Zsilinszky és az Ady Endre utcákon a közművek megújításán dolgoznak az Alföldvíz Zrt. munkatársai Hódmezővásárhelyen. A leendő pályatesteket keresztező víz- és szennyvízhálózatot, közkifolyókat, tűzcsapokat érinti a munka. Mindez azért, hogy az elkövetkezendő évtizedekben ne kelljen bontani a tram-train vágányvonalán.

 

– A mai technológiával épített víziközmű-hálózat szavatossága minimum 30-50 év. Fő célunk, hogy első osztályú munka készüljön el, az elkövetkezendő években ne kelljen hozzányúlni ezekhez a pályatestekhez – mondta Varga Ferenc, az Alföldvíz Zrt. divízióvezetője.

 

A régi gerincvezetékeket műanyagra cserélik. Az Ady Endre utcán 200 méter, a Bajcsy-Zsilinszkyn pedig eddig 100 méter ivóvízvezeték rekonstrukciója történt. A szolgáltató szerint a hosszú hétvégére az utóbbi utca másik fele is elkészül. Azonban jelentős munka van még hátra, összesen 3200 méter vízvezetéket váltanak ki, a szennyvízcsatornából pedig 500 méternyi szakaszt, a hozzá kapcsolódó aknákkal. A cég vezetése azt ígéri, a munkálatok ideje alatt sem marad víz nélkül a lakosság. Az adott szakaszokon maximum néhány órán át szűnik meg a vízszolgáltatás. Személyesen vagy szórólapon értesítik erről az ingatlanok tulajdonosait. A munka a nyár végére fejeződik be, addig a Népkertnél, a Tóalj utcán és az Andrássy úton is hasonló felbontások várhatóak.

 

Megszakítás