Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkezdődött az adventi vásár, pénteken nyit a jégpálya

Vasárnap megnyílt Hódmezővásárhelyen adventi vásár a megújult Dr. Rapcsák András utcán, amely bővített kínálattal, új arculattal és színes programokkal várja a vásárlókat és az érdeklődőket.

Az elmúlt évekhez képest több árus, nagyobb választék és megújult dekoráció fogadja majd az ünnepi vásáron a lakosságot. Advent első vasárnapján, december másodikán nyílik a piros, zöld, és aranyba öltöztetett kirakodóvásár.

– Az arculatnak olyan csábító külsőt kívánunk adni, amivel a vásárhelyi családokat itthon tudjuk tartani, hogy ne csábuljanak el Szegedre vagy Bécsbe. Ezért nagyvárosi hangulatú vásárt igyekszünk kialakítani – mondta Sonkoly Ágnes, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ rendezvényszervezője.

A kis faházak a hagyományos díszletek mellett újszerű látványelemekkel gazdagodnak, és a kandeláberekről is adventi koszorúk csüngenek a vásárra. Kulturális csemegét is tartogatnak a vásárhelyieknek. Minden advent vasárnap egy-egy ünnepi műsorral készülnek, ahol sztárvendégek lépnek fel.

– Újszerű az is, hogy egy szabadtéri színpadot is felállítunk a művelődési központ előtt, amit betlehemi hangulatot idéző dekorációval színesítünk. Itt hetente szerdán, pénteken illetve vasárnap kulturális rendezvények várják a látogatókat, művelődési ház aulájában pedig kézműves foglalkozások lesznek – tette hozzá a rendezvényszervező.

Gasztronómiai különlegességek is várják a résztvevőket, például a karácsonyi hangulathoz kapcsolódó sütemények, sült gesztenye és forró italok.

Emellett december 7-én, pénteken 14 órakor nyílik a jégpálya is, amely idén új helyszínen kap helyet.

– A jeget már hizlalják. Időjárás függő, de várhatóan hét végére lesz olyan a jégfelület, amin lehet korcsolyázni – mondta Ékes József, a Városüzemeltetési Csoport vezetője.

A pálya az idén az Andrássy utca végén kap helyet, minden nap 10-20 óráig tart nyitva, és a korábbi évek hagyományainak megfelelően vásárhelyi lakcímkártyával rendelkezők számára ingyenes a használata. A jégpálya mellett korcsolya-kölcsönzésre is lehetőség nyílik.

Megszakítás