Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkezdődött az első nyári tábor

A Petőfi Művelődési Központ több mint tíz tábort szervez a vásárhelyi fiataloknak. A különböző nyári programok során a diákok többek között építhetnek kalóztábort, megismerhetik a sárkányeregetés technikáit, bátorságpróbán és ökotúrán is részt vehetnek.

A Petőfi Művelődési Központ az idei nyáron is különböző témakörökben szervez táborokat a gyerekeknek. A programokra a város összes iskolájából várnak diákokat.

– Nagy az érdeklődés a táborok iránt. Az első napok nehezebben telnek, de hamar kialakult a gyerekek között a csapatszelem – mondta el Kunné Varga Gyöngyi, a PMK sportszervezője.

A táborok ideje alatt a gyerekek megismerhetik a tanyák életét, a természet rejtelmeit földön és vízen egyaránt. Az élménytábor kezdődött meg elsőként, június 21-én, amelyben 17 diák vesz részt, a legidősebb 7. osztályos, a legfiatalabb nyolc éves.

– Az élménytábor lényege, hogy megismertesse a diákokkal a tapasztalatszerzés fogalmát. Célunk az, hogy megtanítsuk őket feldolgozni a sikereket és elfogadni a kudarcokat is – nyilatkozta Hrutka Ildikó egészségtan tanár.

A szülők hozzáállása is pozitív, hiszen a gyermekek olyan élményekkel gazdagodhatnak, amelyeket az iskola padban nem ismerhetnek meg.

Megszakítás