Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elkezdték az úthibák felmérését és kijavítását Hódmezővásárhelyen

Ahogy az időjárás engedi, kijavítják a leginkább balesetveszélyes úthibákat Hódmezővásárhelyen. A teljes körű kátyúzásra később kerül sor, addig azonban még van lehetőség egyeztetésre: a lakók is bejelenthetik észrevételeiket a meghibásodott útszakaszokkal kapcsolatban.

Az elmúlt napokban lehullott hótakaró sok helyen még eltakarja a téli hónapok során keletkezett kátyúkat, de az úthibák feltérképezése már elkezdődött, hiszen amint jobbra fordul az idő, beindulnak a kátyúzási munkálatok Hódmezővásárhelyen.

– Tavasszal minden évben felmérjük az utak állapotát. A közterület-felügyelők idén is elvégezték ezt, felmérték a kátyúkat a városban. Még nem történt meg az összesítésük, ezért nem tudok pontos számot mondani, de az már most biztos, hogy kevesebb kátyú van, mint tavaly volt. Tavaly nagyon sokat sikerült kijavítani, ami meg is látszik az utakon – mondta Ékes József, a Városgondnokság csoportvezetője.

Az elmúlt évben rekord mennyiségű kátyút, több mint ötszázat töltöttek fel aszfalttal, és mivel a végrehajtott útfelújítások a legforgalmasabb szakaszokat érintették, ezért fordulhat elő, hogy most kevesebb javítást kell elvégezni az utakon. A Városellátó Kft. munkatársai a legégetőbb problémákra már a következő hónapban igyekeznek megoldást találni, a nagyobb munkálatokkal viszont meg kell várni a csapadékmentes, jó időt.

– A kifejezetten balesetveszélyes kátyúkat már a jó idő beálltával, amikor már lehet dolgozni, megszüntetjük. De ez még nem egy nagy mennyiségű munka, a tömeges helyreállítás majd májusban kezdődik el. A Városellátó Kft. minden évben ütemtervet készít a kátyúzásra – tette hozzá Ékes József.

Azt még nem tudni, hogy idén melyik városrészben indulnak a javítási munkálatok, hiszen még a kátyúk listája sem teljes. Még az egyes városrészek települési képviselőivel is lesznek egyeztetések, ahogyan a lakók is jelezhetik az utak állapotával kapcsolatos észrevételeiket az önkormányzat Városüzemeltetési Csoportjánál, de panaszaikat a Városellátó Kft. honlapján is bejelenthetik.

Megszakítás