Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ellenőrzik a kerékpárosok közlekedését

A város több forgalmas pontján ellenőrizték a kerékpárosok közlekedését a helyi rendőrök. A razzia elsősorban a figyelem felhívását szolgálta, nem a bírságolás volt a cél.

Fokozottan ellenőrizték a kerékpárosokat a helyi járőrök a közlekedési szabálytalanságok csökkentése érdekében. A tavalyi évben és az idei év első félévében 37 közlekedési baleset történt, ahol kerékpáros volt a baleset okozója.

– Az elmúlt két hónapban körülbelül 120 esetben szabtak ki helyszíni bírságot szabálytalankodó kerékpárosokkal szemben. A legtöbb esetben a világítás hiánya vagy az elsőbbség meg nem adása, esetleg a gyalogátkelő helyen történő kerékpárosok miatt – mondta Szőke Tamás, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság balesetvizsgálója.

Folyamatos az ittas kerékpárosok kiszűrése és ellenőrzése is. Az elmúlt időszakban jónéhány alkoholos befolyásoltság alatt álló biciklis ellen indítottak közigazgatási eljárást, ők 30-60 ezer forintig terjedő bírságra számíthatnak, de az egyéb szabálytalanságok büntetési tétele is elérheti akár az 50 ezer forintot is. 

– Az akció célja elsősorban az volt, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a balesetmenetes közlekedésre, a szabályok betartására –  tette hozzá a balesetvizsgáló.

A belváros több frekventált pontján is ellenőriztek a rendőrök, ilyen esetekben inkább figyelmeztetnek és nem büntetnek. Az akció ezzel nem ér véget, a nyár folyamán több szúrópróbaszerű ellenőrzés következik.

Megszakítás