Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Előzetesben a hódmezővásárhelyi közgyűlést bombafenyegetéssel megszakító férfi

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki a hódmezővásárhelyi városháza felrobbantásával fenyegetőzött a közgyűlés szeptember 6-i, azon ülése alatt, amelyen letette esküjét Almási István, a város új polgármestere – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Jászai Linda emlékeztetett, szeptember 6-án este ismeretlen férfihang közölte, hogy bombát helyezett el a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. A fenyegetés miatt a közgyűlés félbeszakadt.

Az épületet több tucatnyi rendőr robbanóanyag-kereső kutyákkal vizsgálta át, lezárták a városháza környékét, ám robbanóanyagot nem találtak.

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés bűntette minősített esete miatt indított büntetőeljárást. Kiderült, hogy a bejelentés egy belvárosi telefonfülkéből érkezett. A rendőrök az elmúlt egy hétben csaknem száz emberrel léptek kapcsolatba, tucatnyi adatot szereztek be és értékeltek.

Ennek eredményeként került a rendőrség látókörébe az az ötvenéves, büntetett előéletű hódmezővásárhelyi férfi, akit pénteken hajnalban fogtak el a lakásán – közölte a hadnagy.

(MTI)

Megszakítás