Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el Vásárhelyen

Elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el Vásárhely bel- és külterületén egyaránt. Az elmúlt hetek havazása és a heves esőzése miatt emelkedett meg jelentős mértékben a talajvíz. A következő napokban további jelentős mennyiségű csapadékot jósolnak a meteorológusok.

Az elmúlt időszakban olyan nagy mennyiségű csapadék hullott a térségben, amelyet a csatornák és az árkok már nem tudnak elvezetni. Az így kialakult belvíz főként a külterületen élők számára okoz gondot.

– Több bejelentés is érkezett a város vezetése felé a napokban a nagy mennyiségű belvíz miatt – tudtuk meg Benkő Zsolt települési képviselőtől, aki hozzátette: főként a bodzási és szegedi út, illetve Kopáncs területéről jelezték többen, hogy magas a talajvíz. Az önkormányzat felvette a kapcsolatot a Katasztrófavédelemmel és a Tűzoltósággal – az ő segítségükkel próbálják megszüntetni a problémát.

A városban és a külterületeken is elsőfokú belvízvédelmi készültség van érvényben.

-A külterületen élő gazdáknak fel kell arra készülniük, hogy a kint tárolt terményeket, és szénát, szalmát is elérheti víz – hívta fel a figyelmet Benkő Zsolt.

Az előrejelzések szerint a következő napokban továbbra is nagy mennyiségű csapadék várható, így a belvíz még nagyobb károkat okozhat. Benkő Zsolt azt javasolja, hogy akinek ilyen jellegű problémája van, az minél hamarabb értesítse a Katasztrófavédelmet, vagy a Tűzoltóságot.

Megszakítás