Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Eötvös Junior versenyen ismerkednek a középiskolával a fiatalok

Nyolc általános iskola csapata vett részt az idei Eötvös Junior Versenyen, melyet az HISZK Eötvös József Székhelyintézmény immár kilencedik alkalommal rendezett meg a karácsonyi ünnepek előtt. A játékos megmérettetés azért jön létre évről-évre, mert az intézmény így szeretne szorosabb kapcsolatot kialakítani a továbbtanulás előtt állókkal.

Matematikai feladványokkal, számítógépes játékkal, tánccal, és kézügyességet próbára tevő feladatokkal is meg kellett küzdeni az Eötvös Junior Versenyre érkező csapatoknak. Karácsonyhoz közeledve az ünnep témaköre is napirendre került.

– Kicsit beleszőjük a feladatokba a karácsonyt is. Volt olyan évünk, amikor Mikulás előtt rendeztük meg, akkor ehhez kapcsolódó feladatsort állítottunk össze, most viszont a karácsonyhoz kötődünk. Más népek karácsonyi szokásaira is válaszolniuk kell a tanulóknak – mondta Bacsó Ilona, a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény magyar nyelv és irodalom tanára.

Idén szinte valamennyi általános iskola indított négyfős csapatokat az Eötvös Junior Versenyen, amelyet az intézmény azért tart fontosnak megrendezni, mert így szeretné szorosabb kapcsolatot kialakítani a továbbtanulás előtt álló korosztállyal. Az ugyanis a nem titkolt cél, hogy a fiatalok az Eötvös József Székhelyintézményt válasszák középiskolának.

– Sokszor úgy érezzük, hogy félve jönnek ide az általános iskolások, kicsit ezt a távolságot szeretnénk feloldani ezzel a versennyel. Illetve az is szeretnénk megmutatni, hogy itt nemcsak komoly dolgok vannak, mint amiket a nyílt napokon és órákon láthatnak, hanem nagyon sok délutáni program és vetélkedő is, és ennek mintájára készültek el most ezek a feladatok is – tette hozza Bacsó Ilona.

Az Eötvös Junior Verseny jövőre lesz 10 éves. Három éven keresztül egyik intézmény sem tudta megtartani a győztesnek járó kupát, amely azóta így évről évre vándorol tovább.

Megszakítás