Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Eötvösös tehetségek a színpadon

Tizenhét műsorszámot láthattak az érdeklődők az Eötvösös Tehetségek Délutánján. Az eseményen nemcsak a diákok mutatták be zenés-táncos produkcióikat, de tanáraik is készültek egy rövid meglepetéssel. Volt olyan fiatal szereplő, aki négy-öt előadással is készült az estre.

Az Eötvösös Tehetségek Délutánjára már szeptemberben lehetett jelentkezni. A rendezvény célja azoknak a képességeknek a bemutatása volt, amelyek nem ismerhetők meg iskolai keretek között. Az esten olyan zenés-táncos, vagy prózai produkciókkal lehetett részt venni, ahol az egyéni fellépő, vagy a csapatoknak legalább egy tagja jelenleg is a HISZK Eötvös József Székhelyintézményébe jár. A diákokat tanáraik is ösztönözték a szereplésre.

– Maradjunk Shakespeare-nél. Színház az egész világ, és mindenki tehetséges valamiben. Ha egy pedagógus ars poeticát akar megfogalmazni, mindenképpen ez legyen: Hozza felszínre a diákból azt, ami benne van, csak néha önmaga előtt is titkolja. Ezeket hozza felszínre, és ha lehet, vigye színpadra – mondta Földesiné Laurinyecz Mária, szervező tanár.

Molnár Adrienn, az iskola egyik tanára Petőfi Sándor A helység kalapácsa című eposzdrámáját modernizálta, amely nemcsak szövegében, hanem szerkezetében is újszerűvé vált. Helyet kaptak benne zenés betétek, valamint egy filmrészlet is. Petrovics Nikolett egy pletykás öregasszonyt alakított a darabban, azaz az egyik narrátor szerepét játszotta.

– A film a folytatása a darabnak. Mi lesz velünk tíz év múlva. Mi öregasszonyok ugyanúgy pletykálunk, folytatódik ugyanúgy az élet – mondta Petrovics Nikolett.

Tizenhat produkciót láthattak a szülők, diákok és meghívott vendégek a tehetségek délutánján, és az iskola tanárai is készültek egy meglepetés előadással. Többen négy-öt különféle szerepben, hol táncosként, hol színészként, vagy akár énekesként is felléptek. A műsorvezetők szintén eötvösös diákok voltak.

Megszakítás