Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Épül a bemelegítő medence

Elkezdődött a bemelegítő medence építése a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában. A 2016-os ifjúsági úszó Európa-bajnokságra készülve – kormánytámogatással – több fejlesztés is megvalósul – összesen 960 millió forintból.

Az elmúlt években több beruházást hajtottak végre a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában. Tavaly az önkormányzat saját forrásból élményfürdővel bővítette a fedett uszodát. A város ad otthont 2016. július 6-10-e között az ifjúsági úszó Európa-bajnokságnak, a rangos eseményhez kapcsolódóan tovább fejlesztik a létesítményt.

– Az egyik legfontosabb feladat a bemelegítő medence építése. Az önkormányzat úgy döntött – az úszókkal egyeztetve -, hogy egy 25×33-as medence készül, így nemcsak az úszók, a vízilabdázók is használhatják majd. Ennek építése el is kezdődött – tájékoztatta az újságírókat Almási István, a város polgármestere. Hozzátette: a bemelegítő medence előreláthatóan 2016 tavaszára készül el.

Már újítják fel az uszoda női-, férfi- és csapatöltözőit, a vizesblokkokat. Kijavítják a fedett versenymedence és a tanmedence körüli burkolatot is. Felújítják a versenymedence lelátóját, és a külső homlokzat nézőtér feletti alumíniumszerkezet fóliázott üvegeit hőszigeteltekre cserélik. A munkát a tervek szerint őszre fejezik be.

A fürdő külső részének vendég WC-jében kicserélik a burkolatot, a szanitereket. Első ütemben, a vendégek kényelme érdekében, az épület külső hőszigetelését végzik el. Ezen munkák a vizesblokk rendes használatát nem befolyásolják. A standszezon végén újítják fel a mellékhelyiség belsejét. A régi, szabadtéri medencénél található lelátó helyén pedig mintegy 300 négyzetméteres edzőterem épül. Jelenleg a beruházás közbeszerzése zajlik, a kivitelezés 2016 nyarára készülhet el.

– Ezekkel a fejlesztésekkel a hódmezővásárhelyi strand, uszoda európai színvonalú komplexummá válhat – fogalmazott Benkő Zsolt önkormányzati képviselő. Decemberben a Magyar Úszó Szövetség és a Hód Úszó SE közreműködésével 8 nemzet kupát rendeznek, melyen a kelet-európai országok fiataljai versenyeznek majd – tette hozzá.

Megszakítás