Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Erdei iskolában tanultak a Szent István Általános Iskola diákjai

Erdei iskolában tanultak a Szent István Általános Iskola diákjai. A tapasztalatok szerint a természet inspirálóan hat a gyerekekre. Új környezetükben, Mártélyon töltött három nap során sokkal fogékonyabbnak és érdeklődőbbnek bizonyultak a fiatalok. 

A Szent István Általános Iskolában már évek óta hagyomány, hogy májusban erdei iskolába látogatnak a diákok. Az intézmény 7.a és 7.b osztályos tanulói Mártélyon, a Bodnár Bertalan Oktatóközpontban töltöttek néhány napot.

– A gyerekek itt is tanulnak, de más körülmények között mint az iskolapadban. Az első nap a legfontosabb, mivel természetjáró túrán vesznek részt. Itt testközelből ismerik meg a természetet, az állatokat és a növényeket. Kémiai kísérleteket végeznek, irodalom órájuk van, illetve angol órát is tartottunk nekik, vagyis angol idegenvezetést, ahol bemutattuk Mártély történelmét, hátha egyszer szükségük lesz rá. Megpróbáljuk minden nap azt az oktatócsomagot tanítani a gyerekeknek, amely kimondottan az oktatóközpont számára készült – mondta Béresné Kotymán Erzsébet, a 7.a osztály osztályfőnöke.

Az erdei iskolában csapatépítő tréningen is részt vettek a gyerekek, amely a közösség összekovácsolását, valamint a megfelelő feladatvégzést segítette. Mindkét osztály tagjai elismerően szóltak az elmúlt napokról. A legérdekesebbnek az éjszakai túra bizonyult, amely nem csak természetismeretet, de néhány izgalmas pillanatot is tartogatott.

Megszakítás