Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Erény, erkölcs, becsület

Erény, erkölcs, becsület – ezt a címet kapta Kenéz Heka Etelka vásárhelyi költőnő egyik kötete, amelynek bemutatója az első állomása volt a fiatalokat megszólító legújabb kulturális programsorozatnak. A következő irodalmi találkozó várhatóan egy hónap múlva lesz, amelyen egy újabb kötettel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az elmúlt évtizedek során Kenéz Heka Etelka vásárhelyi költőnő több műfajban is alkotott, eddig hetven kötete jelent meg. Az Erény, erkölcs, becsület című könyv bemutatója az első állomása annak a kulturális programsorozatnak, amellyel a fiatalokat kívánja megszólítani a költőnő.

– Mi a Kelet, azon belül a Nap fiai vagyunk. Az erény ott kel fel, ahol a Nap van. Ezt pedig meg kell, hogy tartsuk. Az erényt, erkölcsöt és a becsületet szeretném tovább adni a fiatalságnak – mondta Kenéz Heka Etelka költőnő.

Az eseményen a Bethlen Gábor Református Gimnázium, valamint a Németh László Gimnázium diákjai olvastak fel verseket, de részt vettek a beszélgetésben a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola pedagógusai is. A kötetet Balázs József oktatási referens ajánlotta a fiatalok figyelmébe.

– Úgy látom, hogy olyan témát érintett a költőnő, amelynek minden évszázadban aktualitása van. Ezek olyan értékek, amelyek az elmúlt időszakban némileg feledésbe merültek. Sajnos a közösségi oldalak, a kereskedelmi televíziók átvették a szerepet, hiszen az információk jó része innen ered. A 16-17 éves diákok úgy érzem, már tudnak szelektálni, viszont nagy szerepe van a családoknak a példamutatásban. A családnak kell ugyanis kialakítani azt az erkölcsös életmódot, amely alapján a későbbiekben teljes életet tudnak a fiatalok élni – mondta Balázs József oktatási csoportvezető.

A következő irodalmi találkozó várhatóan egy hónap múlva lesz, amelyen egy újabb Kenéz Heka kötettel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Megszakítás