Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Érmek két helyszínről

Országos versenyeken érték el kiváló eredményeket a Hód Triatlon SE, valamint a Máté Taekwondo és Hapkido SE versenyzői. Mindkét egyesület tagjai érmeket is hoztak a rangos erőpróbákról.

Budapesten rendezték meg a második Nyílt Magyar Formagyakorlat Bajnokságot. A verseny különlegessége volt, hogy nem csak hazai, hanem külföldi sportolók is bemutathatták tudásukat. A fővárosi erőpróbán végül 12 ország versenyzői adtak számot felkészültségükről. Máté Taekwondo és Hapkido SE tagjai közül ketten is kiváló teljesítményt nyújtottak. A junior kategória egyéni versenyében Kenéz Marcell  bizonyult a legjobbnak, megelőzve klubtársát, az ezüstérmet begyűjtő Szabó Andrást.  A két vásárhelyi fiatalember a páros kategóriában is küzdőtérre lépett és közösen szerezték meg a bajnoki címet. A két versenyzőt Máté József, Máté Gergő és Máté Zsolt edzők készítették fel.

Az Országos Duatlon Diákolimpia döntőjét ezúttal Lakitelken rendezték meg. Az új helyszínen adódtak ugyan kisebb szervezési problémák, a Hód Tritalon SE fiatal versenyzői ezeket is leküzdötték. A vásárhelyiek közül a Tápai Balász-Tóth Balázs-Wolf Milán alkotta csapat teljesített a legjobban, nekik a futásból és kerékpározásból álló távot felváltva kellett teljesíteniük. A három fiatalember a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolát is képviselve a csapatok 75 fős mezőnyében bronzérmet szerzett. A Hód Triatlon további versenyzői közül Tompai Emese, Gila Gréta, Szántó Lili és Kiss László is a középmezőnyben végzett.

Megszakítás