Több ezüst és egy bornz éremmel tértek haza a Corvin
Mátyás Szakközépiskola tanulói az Országos Gasztronómiai Versenyről, Siófokról.
A megmérettetést immár 18. alkalommal a Krúdy Gyula Szakközépiskola
szervezte.
Az idén 18. alkalommal megrendezett Országos
Gasztronómiai Versenyen már hatodik éve a Corvin Mátyás Szakközépiskola tanulói
is részt vesznek. Ezúttal az ország tizenkét másik iskolája mellett kellett
megmutatniuk tudásukat.
Eredményesen szerepeltek a Corvinos diákok: a
cukrászok, felszolgálók és kereskedők ezüstéremmel, a szakácsok pedig
bronzéremmel tértek haza. A cukrászok háromféle tányéros desszerttel, és egy
csokoládés esküvői tortával készültek. Felkészítő tanárnőjük, Palócz Gyöngyi
tanácsai segítségével és egymás ötletei alapján választották ki a
finomságokat.
Mónus Tímea és Nagy Zsuzsanna a felszolgáló kategóriában
indultak a versenyen, tizenegy csapatból másodikak lettek. A díszterítést előre
megadott téma szerint, egy borászati konferenciára kellett elkészíteniük, magyar
ital palettával. Az úgynevezett élőmunkában a szakácsokkal közösen dolgoztak
együtt.
Utóbbiak sütőtök krémlevest, zellerpudingot kelkáposzta
burokban, chilis-csokis marharagut kétszínű palacsintával, és desszertként
gyümölcsös csendéletet készítettek. Ezzel a menüsorral a harmadik helyre “főzték
fel” magukat a versenyzők. A kereskedők szintén ezüstöt hoztak
haza.