Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Érmekkel tértek haza a vásárhelyi taekwondo versenyzők

Bravúros teljesítményt nyújtott a 15 gyerekből álló versenyzői csapat a németországi Sindelfingenben. A Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület tagjai kiváló minősítéssel térhettek haza: az ifjú sportolók 3 első, 1 második és 5 harmadik helyezést értek el.

Európa legnagyobb gyermek taekwondo bajnokságát rendezték Németországban, Sindelfingenben. A megmérettetésen a hódmezővásárhelyi Máté fivérek által vezetett versenyzői csapat 6-13 éves korosztálya is részt vett. Közel ezer induló és 25 ország képviseltette magát, ezért is jelentős a fiatalok által élért kiváló eredmény.

– A két Barta testvér, Barta Marci és Barta Peti elsők lettek. Goják Anna pedig szintén első lett, Csuka Gábor második helyezést, Juhos Benedek és Juhos Péter harmadik helyezést értek el, és László Alexa formagyakorlatban harmadik lett, illetve küzdelemben is harmadik helyezést ért el – mondta Máté Gergő 4 danos Taekwondo és 2 danos Hapkido mester.

A formagyakorlatok és a küzdelem kategóriájában is más-más szempontokat vizsgáltak a versenybírák. Míg a formagyakorlat esetében a képzeletbeli ellenfelekkel való küzdelemben a mozdulatok, az állástechnika precízségét pontozzák, addig a küzdelemben a testre leadott ütéseket és az övtől fölfelé bevitt rúgásokat számolják.

A verseny nagy fizikai megterhelést jelent a gyerekek számára, amelyet csak megfelelő felkészültséggel lehet végigvinni. A mesterek azonban nem ragaszkodnak minden esetben az előzetes edzéstervhez.

– Mindig figyeljük az eredményeket, hogy ott mik történtek, milyen hibák voltak. Természetesen ennek megfelelően alakítjuk a felkészülési tervet. Vannak újabb dolgok, újabb technikák, amelyeket alkalmazni lehet – tudtuk meg Máté Gergőtől.

Márciusban Diákolimpia, áprilisban Formagyakorlat Országos Bajnokság, májusban Nemzetközi Bajnokság várja majd a versenyzői csapatot, akik előtt saját teljesítményük a mérce, hiszen 137 érmet, köztük 65 aranyérmet tudhatnak magukénak.

Megszakítás