Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Erre megy majd a villamos Hódmezővásárhelyen

A Tóalj, valamint az Ady Endre utcán az elmúlt hét második fele óta földmérők dolgoznak. A szakemberek a Hódmezővásárhely-Szeged között létesítendő villamosjárat építésének előkészítő munkálatait végzik. A mérések a hónap végén fejeződnek be.

2011 márciusában együttműködési megállapodást írt alá a tram-train megvalósításáról Lázár János hódmezővásárhelyi és Botka László szegedi polgármester. A két város közös közlekedésfejlesztése 2014-ben kezdődik és várhatóan egy év alatt készül el. A villamosjárattal a szegedi Széchenyi térről alig fél óra alatt lehet majd eljutni Vásárhely belvárosába.

Novemberben a város több csomópontjában forgalomszámlálás zajlott, amely része volt a beruházás előkészítésének. Az előkészítési munkálatok földméréssel folytatódnak ezek jelenleg Hódmezővásárhelyen az Ady Endre utcán zajlanak. A geodéziai munkálat célja, hogy az építés kivitelezőinek áttekintést adjanak arról, hogyan teremthetik meg a tervezett villamosjárat legmegfelelőbb építésirányítását, a kívánt pontosságot és a kellő minőséget.

A földmérési munkálatok január végén fejeződnek be.

Megszakítás