Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Értékelték a felkészültséget

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében  rendezték meg a NATO CREVAL-felkészülés előkészületeiről szóló értekezletet.

A CREVAL (Combat Readiness Evaluation of Land Headquarters and Units) a NATO Szövetséges Európai Főparancsnokságának alárendeltségébe tartozó, szövetségi műveletekre felajánlott és kijelölt, zászlóaljszintű szárazföldi alegységek alkalmazási készenlétének felmérési és értékelési rendszere. Az ellenőrzés előtt álló zászlóalj-harccsoport alapját a dandár alárendeltségében lévő 62. lövészzászlóalj, annak parancsnoksága, törzse és alegységei adják.
Mint azt Huszár János dandártábornok az értekezletet megnyitó beszédében kiemelte, az ellenőrzést a tervezettnél egy évvel korábban tartják. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke a megoldható problémákra, kérdésekre a helyszínen válaszolt.
Deme László őrnagy a zászlóalj-harccsoport kijelölt parancsnokaként jelentést tett az eddig elkészült tervekről, az elvárt követelményekről és a felkészülési periódus főbb időpontjairól, majd ismertette a kiképzési feladatokat és ezek tervezett helyszíneit.
Az ezt követő szekcióüléseken a résztvevők részletesen megbeszélték a felkészítés rendszerét és a felmerült problémákat. Dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka az értekezleten meghatározta az ellenőrzéssel kapcsolatos fő feladatokat, s egyben a 2012-es év kiemelt eseményének nyilvánította az őszi megmérettetést.

Megszakítás