Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Erzsébet-utalvány 490 családnak

Emelt összegű, 6500 forintos Erzsébet-utalványt kapnak idén a hátrányos helyzetű fiatalok, a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő családoknak pedig 6000 forintos utalvány jár az ünnepek előtt.

 

Az ünnepekre készülve adták át az Erzsébet-utalványokat a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő családoknak Hódmezővásárhelyen és Mártélyon. Gyermekenként 6000 forint alapösszegű, vagy 6500 forint emelt összegű támogatás jár, amelyet a hódmezővásárhelyi városháza házasságkötő termében, illetve a mártélyi önkormányzatnál vehettek át az érintettek.

 

– Az idén januárjában megváltozott gyermekvédelmi törvény értelmében természetbeni juttatásként emelt összegű Erzsébet-utalvány jár. Mindez a hátrányos helyzetű fiataloknak 6500 forintot jelent, míg az alapösszeget azok a családok kapják, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményezettek, de nem tartoznak az előbbi csoportba – mondta Bálint Gabriella önkormányzati képviselő.

 

Vásárhelyen 490 család részesül a támogatásból, 1071 kiskorú és 54 nagykorú gyermek, a támogatás összértéke közel 7 millió forint. Továbbá 33-an kaptak emelt, illetve alap összegű támogatást Mártélyon, mintegy 210 ezer forint értékben. 

 

Májerné Kovács Mária 5 gyermeket nevel, nagy segítség számukra az Erzsébet-utalvány, amelyből esősorban élelmiszereket varázsolnak majd a karácsonyi ünnepi asztalra.

 

Akik nem tudták átvenni az Erzsébet-utalványokat, még január végéig megtehetik Vásárhelyen, a polgármesteri hivatal házi pénztárában, a mártélyiak pedig a helyi önkormányzatnál.

Megszakítás