Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Erzsébeten tartott lakossági fórumot Benkő Zsolt

A közmunkaprogramról, a helyi buszváró fejlesztéséről, az olvasókör épületének felújításáról esett szó többek között az erzsébeti fórumon. Benkő Zsolt települési képviselő emellett számos tervet és felvetést átbeszélt a résztvevőkkel.

A fórumon beszámoló hangzott el a közmunkaprogramról. A településen jelenleg 12 helybeli foglalkoztatását sikerült megoldani a Start munkaprogram keretében. A közmunkásoknak a település körül található erdők és közterek rendben tartása a feladatuk. Egy már régóta tervezett beruházásról is szó esett.

– Fontos témaként vetődött fel a nemrégiben a Kútvölgyön elindult autóbuszöböl fejlesztés, amely jövőre Erzsébeten is megtörténik majd. Itt már régóta aktuális kérdés, hiszen a buszváró állapota leromlott, és a lakosok nagyon örülnek a fejlesztésnek, de egyéb buszközlekedést érintő felvetések is elhangoztak. Az erzsébetiek a biztonság érdekében a buszmegállónál zebra kialakítását kérik. Ennek lehetőségét megvizsgálom, és kérelmezni fogom – tette hozzá Benkő Zsolt települési képviselő.

A lakosok a város tulajdonában lévő, de az ottani olvasókör használatában lévő iskolaépület sorsáról is érdeklődtek.

– Az olvasókör vezetője a fórumon beszámolt jelenlegi helyzetükről, terveiről emellett az épület állapotának felülvizsgálatát kérték, illetve arról érdeklődtek, van-e arra lehetőség, hogy a város támogatásával saját erőből megoldják a tatarozást – tette hozzá Benkő Zsolt.

Szó esett még a kóbor kutyák elhelyezéséről, a közterületek állapotáról, az elkészült kátyúzásról, de vízelvezetési problémákhoz kapcsolódó terveket is átbeszélték a lakosok Benkő Zsolttal.

Megszakítás