Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Eszközbeszerzések, fejlesztések a szociális intézményekben

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatán több vásárhelyi szociális intézmény nyert: több mint 4 millió forintból szerezhet be fejlesztést segítő eszközöket a Csodaház, szintén 4 millió forintból fejlődhet a Szivárvány Szakosított Szociális Otthon, az Idősek Nappali Ellátó Intézménye pedig 3 millió forintos beruházásba kezdhet.

A Csodaházban jelenleg 16 fiatalt gondoznak. Az ő fejlesztésük érdekében vett részt az intézmény a Szociális és Munkaügyi Minisztérium tavaly novemberben kiírt pályázatán, amely sikert hozott: összesen 4 millió 390 ezer forint támogatást nyertek eszközbeszerzésre. A beruházásból fejlesztést segítő berendezéseket szereznek be: több járást, illetve ülést segítő speciális eszközt, melyek eddig nem álltak a Csodaház rendelkezésére, de a pályázatnak köszönhetően napellenző kerül az intézmény teraszára, valamint a csoportos étkezésnél hasznos tálaló kocsit is tudtak vásárolni.

A Szociális és a Munkaügyi Minisztérium pályázata a Csodaházon kívül még két másik vásárhelyi szociális intézménynek hozott sikert. A Szivárvány Szakosított Szociális Otthon közel 4 milliót nyert, melyet gyógyászati eszközök beszerzésére fordítottak. A Szerencse utcai Idősek Nappali Ellátó Intézményében pedig mintegy 3 millióból újították fel a vizesblokkot, illetve cserélték ki a nyílászárókat.

Megszakítás