Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Évértékelést tartott a honvédség Hódmezővásárhelyen

Március hónap a Magyar Honvédség alakulatainál és katonai szervezeteinél az évértékelő és feladatszabó értekezletek időszaka. A napokban három helyőrségben, köztük Hódmezővásárhelyen is tartottak évértékelő állománygyűlést.

Évértékelést tartottak a honvédségnél. A MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen települő zászlóaljainak katonái előtt Böröndi Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka kiemelte: a 62. lövészzászlóalj bázisán megalakított zászlóaljharccsoport a NATO CREVAL-ellenőrzésen megkapta a harckész, azaz „combat ready” minősítést.

Az értekezleten – amelyen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Domján László vezérőrnagy, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka – elhangzott: a dandár katonái számos hazai és nemzetközi gyakorlaton vettek részt tavaly, két misszióban is szolgáltak, valamint feladatuk volt az önkéntes műveleti tartalékosok felkészítése is.

2013-ban folytatni kell ezt a munkát – hangsúlyozta a parancsnok, aki az idei feladatok közül kiemelte a debreceni 39. lövészzászlóalj bázisán létrehozott zászlóaljharccsoport CREVAL-ellenőrzését, a külföldi missziókat és a Vízforrás 2013 feladatot.

Megszakítás