Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Éves tisztújító közgyűlését tartotta a Szeremlei Társaság

Az összejövetelen tagjaik névsorát bővítették, valamint bemutatták 2011-es évkönyvüket is.

A Szeremlei Társaság legutóbbi közgyűlésén a rendes éves tisztújítás mellett új tagokat is választottak. Elek András, az Emlékpont munkatársa, valamint Fülöpné Rákos Éva könyvtáros kerülhettek a tagok közé. Az összejövetelen a társaság 2011-es évkönyvét is bemutatták. Az építészettörténeti munkák, valamint a vásárhelyi téglagyárak kerámiacélú üledékének geológiai vizsgálatát bemutató értekezés mellett számos egyéb téma is szerepel az almanachban.

– Néprajzi jellegű tanulmány például Benkő László írása, a hódmezővásárhelyi órásmesterségről. Irodalmi jellegű írás Szigeti János Galyasi Miklós és Nemes Marcell kapcsolatát tárgyaló írása. Valamint szerepel benne egy jogtörténeti munka, ahol Antal Tamás, a magánjogi községi bíráskodást elemzi – mondta Presztóczki Zoltán titkár.

Az idei kiadvány, a korábban eddig másutt nem publikált tanulmányokon kívül Herczeg Mihály néhai levéltárosnak is emléket állít, a kötet mellékleteként csatolt cd, illetve dvd lemezekkel, amelyek az ő munkásságát mutatják be.

A közgyűlésen végrehajtott alapszabály-módosításnak köszönhetően a társaság ezentúl jogosult lesz könyvkiadásra is.

Megszakítás