Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Évet értékelt a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület megtartotta évzáró közgyűlését a Városháza Dísztermében. A vezetőség az idei év munkájáról és a jövő évi tervekről számolt be a tagságnak.

A közgyűlés tagjai, a kistérség állampolgárai és a települések képviselői voltak jelen a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület közgyűlésén, akiket az idei év munkájáról, a 2013-ra tervezett feladatokról és a költségvetésről tájékoztattak.

– Ebben az évben pozitív elbírálásban részesültek a pályázatok, több mint 80 millió forint értékben. Ez többnyire a vásárhelyi kistérségben a kisebb településeket érintette. A mikrovállalkozások fejlesztésére több mint 45 millió forintot osztottak ki az egyesületek, itt székkutasi és mártélyi pályázatok nyertek. A turisztikai attrakciók fejlesztésénél a székkutasi pályázatok részesültek 40 millió forint értékben pozitív elbírásban – mondta Szél István, a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület elnöke.

Az egyesület elnöke hozzátette: 650 millió forint értékű pályázat elbírálása jelenleg is tart. Emellett a jövő évi lehetőségekről is szó esett.

– 2013-as évben 250 millió forint értékű pályázati pénz kerül kiírásra a vásárhelyi kistérségben mikrovállalkozások fejlesztésére. Ebben a keretben Hódmezővásárhely és Mindszent is pályázhat – tette hozzá Szél István.

A közgyűlésen az is kiderült, hogy az egyesület jövőre 50 millió forint értékben szeretne vidékfejlesztéssel kapcsolatos kulturális programra pályázni.

Megszakítás