Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Fákat telepítenének a kórház megmentésének emlékére

Egyebek mellett az Imre József és a Hunyadi utca hamarosan kezdődő felújításáról, a Corvin Mátyás Tagintézmény épületének rossz állapotáról és a tanulók elköltözéséről esett dr. Kószó Péter és Hegedűs Zoltán lakossági fórumán a Nyugdíjas Lakóparkban.

A város közlekedése is téma volt Kószó Péter és Hegedűs Zoltán közös lakossági fórumán a Nyugdíjas Lakóparkban. Az északi elkerülő út megvalósításával az Ady Endre és a Tóalj utca mentesülhet majd a nagy átmenő forgalomtól, a Hunyadi és az Imre József utca egyirányúsítása viszont már most komoly változást hozott.

– Egy-két héten belül felvonulnak a munkagépek először az Imre József utcára, ahol így megkezdődhet a felújítás. Teljesen új útalapot kap majd ez a rész és így meggyorsulhat a mentősöknek és a kórházba igyekvőknek közlekedése, ezt követően pedig a Hunyadi utca felújítására is sor kerül – mondta dr. Kószó Péter alpolgármester.

A fórum részvevői a Corvin Mátyás Tagintézmény működésére is kíváncsiak voltak, ugyanis az épület nagyon rossz állapotban van, sem a fűtése, sem az elektromos hálózata nem tökéletes.

– Ez az egyik legjobb középiskolánk, nagyon színvonalas oktatás zajlik, ami szakmai sikerekben is megmutatkozik. Én azt gondolom és ezzel sokakkal egyetértek, hogy ez a hely méltatlan ehhez az intézményhez, az új BKF épülete sokkal jobb lesz, és így közelebb is kerülnek a diákok az új gyakorlati helyükhöz, a Fekete Sashoz – mondta Hegedűs Zoltán települési képviselő.

A lakók a kérdések mellett több kezdeményezést is tettek. Volt, aki azt szorgalmazta, hogy a kórház megmentésére szervezett tüntetés emlékére telepítsenek fákat az intézmény közelében. Felvetését mindenki támogatta.

Megszakítás